Отдавна се говори за това продължение, към което мнозина проявяват открит скептицизъм. Изминаха 19 години от премиерата на „Гладиатор“, един от най-великите филми на Ридли Скот, окичен с безкрайно много награди и превърнал в звезда Ръсел Кроу. Възможно ли е все пак историята да бъде продължена?

Продуцентите на бъдещия хит Уолтър Ф. Паркс и Лори МакДоналд са и сред продуцентите на новия хит „Мъже в черно: Глобална заплаха“.

Докато промотират новата глава от популярната поредица, двамата споделиха, че са впечатлени от работата на Питър Крейг по сценария на „Гладиатор 2“. А щом говорят толкова открито, значи сценарият е почти завършен. Разбираме и че действието в него ще се развива 25 – 30 години след събитията в оригинала.

За незапознатите: Крейг е сред най-търсените сценаристи в Холивуд. Много са филмите, създадени от него, но сред най-популярните са „Градът“, първият сериозен успех в режисурата на Бен Афлек, двете части на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“, „Кръвен баща“ с Мел Гибсън и „12 силни“ с Крис Хемсуърт. Освен това Крейг е автор на сценария на друго продължение, на което се възлагат големи надежди – „Топ Гън: Маверик“.

С такъв сценарист проектът звучи още по-интригуващо. Но за Паркс и МакДоналд най-важно е, че Скот е потвърдил желанието си да се заеме и с продължението на своя епичен шедьовър.

www.cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 + eighteen =