Шампионът на България по волейбол при мъжете Нефтохимик е приключил почти на сто процента селекцията за новия сезон, съобщава sportal.bg. Новите имена в селекцията на бургазлии са диагоналът Жани Желязков /син на треньора Николай Желязков/, разпределителите Добромир Димитров и Стефан Георгиев и посрещачите Мирослав Градинаров, Мартин Пенев.

Тима на шампионите напуснаха националът Георги Братоев, вторият разпределител Любомир Агонцев и Николай Къртев, които преминаха в състава на носителя на Купата на България Хебър (Пазарджик), както и от словенеца Ален Джорджевич.

Националът на държавния тим на България Николай Учиков също напуска бургазлии и е възможно да продължи кариерата си в Аржентина.

И през новия сезон играещ спортен директор на Нефтохимик ще е националът Теодор Салпаров, който е титулярно либеро на бургазлии. Мартин Иванов, който вече дебютира за националния отбор на България в турнира за Лигата на нациите на поста либеро, също остава в Нефтохимик.

За бургазлии ще продължат да играят диагоналът Петър Христов, посрещачите Георги Петров и Денис Карягин, както и центровете Илия Петков и Стоян Самунев. Вероятността националът Теодор Тодоров да остане в Нефтохимик е много голяма. Той може да напусне тима само, ако получи много изгодно предложение от чужбина.

Бургазлии търсят да привлекат поне още един класен централен блокировач, който може и да е от чужбина.

Нефтохимик, който и през този сезон ще бъде воден от Николай Желязков, ще участва в турнира за Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Звездна селекция стяга и Хебър. Едно от най-впечатляващите имена, което може да заиграе в Пазарджик, е бившият капитан на националния отбор Тодор Алексиев, който за втора поредна година стана шампион на Гърция с Олимпиакос (Пирея). Оферти има към националите Николай Николов и Светослав Гоцев, и либерото Владислав Иванов. Хебър ще участва в европейския турнир „Чалъндж къп” през новия сезон.

Вероятен състав на „Нефтохимик”: Разпределители: Добромир Димитров, Стефан Георгиев; Диагонали: Жани Желязков, Петър Христов; Посрещачи: Георги Петров, Денис Карягин, Мирослав Градинаров, Мартин Пенев.

Централни блокировачи: Илия Петков, Стоян Самунев, /Теодор Торов/; Либеро: Теодор Салпаров, Мартин Иванов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви