Най-прекрасната кола

Автомобилните производители все повече въвеждат свръхкомпактни двигатели в моделните си линии. Това накара експертите от британското издание What Car да направят своя класация на най-добрите автомобили, оборудвани с двигатели със скромния обем от само 1 литър. В класацията на британското издание What Car има само 3 модела извън Европа.

Volkswagen Golf 1.0 TSI 110

Помолете 10 англичани да назоват семейна кола и най-вероятно повечето от тях ще споменат Volkswagen Golf. Моделът е оценяван заради отличното си управление и богатия избор на версии. Със своя турбо 1.0 TSI двигател с мощност 110 конски сили Golf харчи средно 4,7 литра на 100 км.

Kia Rio 1.0 T-GDi

Корейският хечбек се харесва на британските експертите с доброто си ниво на оборудване, още в базовата конфигурация. Турбо двигателят 1.0 T-GDi развива точно 100 коня и изразходва 4,7 литра на 100 км в комбиниран цикъл.

Volkswagen Polo 1.0 TSI 95

Въпреки компактните си размери, Polo се гордее с просторен интериор с високо качество на материалите. Двигателят с мощност 95 к.с. харчи средно само 4,6 л/100 км.

Seat Leon 1.0 TSI 115

Сред силните страни на испанския хечбек британците посочват дизайна, управлението, качеството на материалите и големия списък на оборудването. Но не са впечатлени от шумоизолацията. Средният разход на гориво на двигателя с мощност 115 коня е само 4,4 л/100 км.

Kia Picanto 1.0 T-Gdi

Втория модел Kia в класацията британците наричат „шампиона сред градските коли“, като хвалят просторния багажник и прекрасната мултимедия в топ версиите. Разходът на Picanto, разбира се, е малко по-малък от този на Rio – 4,4 л/100 км.

И още от най-добрите

Volkswagen Up 1.0 TSI 90

Третият модел в списъка с буквите V и W на капака. Трицилиндровият двигател с мощност 90 коня напълно стига на компактния автомобил, особено в града. Разходът пък е 4.4 л/ 100 км.

Seat Ibiza 1.0 TSI 95

Вторият модел на испанската марка е впечатлила експертите с отличното си поведение на пътя, добрата работа на двигателя и отлична икономичност с вече традиционната за този списък консумация от 4,4 л/ 100 км.

Skoda Citigo 1.0 MPI 60

По-бюджетната версия на ситикара Volkswagen Up не се предлага на някои пазари. Двигателят без турбо на чешкия хечбек развива мощност от 60 конски сили и консумира 4,3 литра на 100 км.

Suzuki Baleno 1.0 Boosterjet

Единственият представител на Япония в класацията. Британците харесват Baleno преди всичко заради ниската му цена и просторния интериор. Предимство на модела е също така турбо двигателят с мощност 100 коня и разход от 4,3 л/100 км.

Volkswagen Up 1.0 75

Volkswagen Up така е впечатлил британските експерти, че те включиха в Топ 10 и неговата версия с атмосферен двигател с мощност от 75 к.с. В резултат на тази модификация се оказа най-икономична в класацията, изразходвайки средно 4,2 литра

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви