Второто издание на единствения по рода си Фестивал на Африканската култура в България ще се проведе между 18 и 25 Юни в Бургас.

Фестивала представя поредица от събития с участието на Африкански и български артисти.

Акценти в програмата на фестивала са:

АФРИКАНСКИ ТАНЦ И ПЕРКУСИИ УЪРКШОП – 18-24 Юни, Младежки Културен Център и Морско Казино

АФРО КОНЦЕРТ и ДРЪМ СЪРКЪЛ – 25 Юни, Открита сцена Охлюва

АРТИСТИЧНА КО ПРОДУКЦИЯ – съвместен музикален и танцов проект на артисти от Сенегал и България

АФРО БАЗАР – във всеки от дните на фестивала, по време на танцовите и перкусионни ателиета, Афро концерт и Парти

ПЛАЖНО АФРО ПАРТИ и ДРЪМ СЪРКЪЛ – 22 Юни, Бургаски Плаж

За пръв път в събитието ще се осъществи Дръм Съркъл с отворено участие за желаещите да се включат в събитието. Дръм Съркъл е колективно свирене на барабани. Обикновено участниците са подредени в кръг и не е необходимо те да имат предварителен опит. В дните на фестивала са предвидени 2 Дръм Съркъла на открито – на 22 Юни, в рамките на Плажното парти и на 25 Юни, преди началото на Афро концерта.

Пълната програма на фестивала и условията за участие в уъркшоповете можете да намерите в събитието на фестивала във Фейсбук:

https://web.facebook.com/events/662525240859471/

Гости на Дни на Африка са Yama Ndione и Fatou Diallo от Танцова трупа DAMBALLAH, Сенегал и Sammy Kouyate – потомствен музикант от рода Грийо и музикална звезда от Гвинея. Българските участници в прокта са : Мария Косса, преподавател по Африкански танци от София, Асен Хайдутов – перкусионист и популярен бургаски музикант, Танцова компания Дюн.

КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ В УЪРКШОПОВЕТЕ и ДРЪМ СЪРКЪЛ?

Участието в уъркшоповете по ПЕРКУСИИ /Джембе/ и АФРИКАНСКИ ТАНЦИ се осъществява с предварително записване на:

studio_ dune@abv.bg

или
тел. 0898912545, Петя Стойкова или

в нашата фейсбук група: Days of Africa in Burgas CLUB или
на лично съобщение в събитиeто : Days of Africa in Burgas

Посещението на уъркшоповете, заедно с двата дръм съркъла, се осъществява със заплащане на символична такса за участие – 25 лв. за целия период на провеждане. Всички събрани средства ще бъдат използвани за реализацията на проекта ДНИ НА АФРИКА В БУРГАС!

За участие в двата ДРЪМ СЪРКЪЛА в рамките на фестивала, трябва да запазите място предварително. Местата са ограничени, съобразно броя на музикалните инструменти, които се осигуряват от организаторите. Можете да се включите в събитието и личен перкусионен инструмент /джембе, тарамбука, конга/.

Организаторите си запазват правото на промяна на Предварителната програма. За новини и уточнения по програмата, моля следете събитието и страницата на събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/662525240859471/

https://www.facebook.com/Days-of-Africa-in-Burgas-862876924046839/

Проектът ДНИ НА АФРИКА В БЪЛГАРИЯ се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас – Програма за съфинансиране на културни проекти и Програма “Мобилност” на Национален Фонд Култура

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви