По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир К. Той е обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление не изпълнил Заповед за незабавна защита.

Мъжът е обвинен, че е заплашил майка си с: „ако още веднъж стъпиш в апартамента, ще ти пусна 220 волта ток“. Така той не изпълнил съдебната заповед за незабавна защита, според която обвиняемият е бил длъжен да се въздържа от домашно насилие

Дни по-късно той отново я атакувал и настоял същата да му даде пари и й взел мобилния телефон.

Красимир е обвинен и за това, че в ж.к. „Изгрев“, до бл.15, повредил два леки автомобила, собственост на различни граждани (счупил панорамните им стъкла на двата и страничните огледала на единия от тях)

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Красимир К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Красимир К. би могъл да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви