Модна къща Gucci пусна новата си круизна колекция. На специално дефиле в музея „Capitolini“ в Рим, бяха представени облеклата от Cruise 2020, които носят специално послание.

Модел се появи на подиума с дълга плисирана рокля, върху която има избродирана матка и яйчници, украсени с разноцветни мъниста. Основната цел на този тоалет и други, показани по време на дефилето, е да напомни на жените, че имат свобода на избор що се отнася до тяхната репродуктивна функция

Дизайнер на колекцията е Александро Микеле, който споделя, че е намерил вдъхновения за нея в най-стария музей в света.

„My Body My Choice“ /“Моето тяло, моят избор“ пише на гърба на част от дрехите, което е феминистки лозунг, използван през 70-те години. Други пък правят препратка към миналото, украсени с древногръцки елементи

„Жените трябва да бъдат уважавани и вземани предвид също колкото и мъжете. Те трябва да имат свободата да правят избор, дори това да е аборт, който е един от най-трудните“, коментира Микеле, който често разбива стереотипите в обществото със своите творения.

По време на събитието бе уточнено, че екипът на Gucci подкрепя еднакво както правата на жените, така и на мъжете

Луксозните дрехи от круизната колекция са създадени на фона на спорната забрана за извършване на аборти в американския щат Алабама. От луксозната марка са категорични, че ще подкрепят сексуалните и репродуктивните права, майчиното здраве и свободата на индивидуалния избор, като голяма част от приходите от колекцията ще бъдат дарени на организации, които работят в тази насока.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви