На 8 юни от 17.30 часа от пл. „Тройката“ в Бургас за шеста поредна година ще тръгне шествие за семейството. От две години събитието в защита на брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности, по примера на Бургас, вече е национален Поход за семейството и ще се състои успоредно в пет големи областни центрове на България.

Шествието, водено от мъже и жени в сватбени облекла, с трибагреници в ръце

ще премине по ул. „Александровска“ и ще завърши на пл. „Атанас Сиреков“ пред сградата на Общината. Там участниците ще бъдат посрещнати с духова музика, ще бъде прочетена декларация в защита на семейството, последвана от танци и музикални изпълнения. Празникът с послание „ЗА семейството от мъж и жена“ ще завърши с голямо право хоро на площада.

С позитивното събитие, организаторите от „Поход за семейството“, в партньорство с бургаски протестантски църкви, имат за цел да се застъпят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между мъж и жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

„Искаме да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата,

като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие. Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система. Целим и да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички закони, национални стратегии и образователни програми“, обяви още Н.Тончева от Асоциацията.

Подробности за събитието и инициативите, свързани с него, можете да намерите в сайта www.family.bg или във Facebook-групата: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви