Зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности на побратимения на Бургас руски град Ярославъл Елена Новик разгледа образователни и инфраструктурни обекти по време на официалната си визита в Бургас.

Кметът Димитър Николов представи пред Новик най-значимите и сериозни инвестиции в образователната инфраструктура, като акцент бяха новоизградените детски и учебни заведения.

„Много съм впечатлена от еко детска градина „Пинокио“, изградена по финландски модел, както и от модела на преподаване и организиране на учебния процес в ОУ „Ал.Г. Коджакафалията“ и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации“, коментира след посещението си там зам.-кметът на Ярославъл. Тя се срещна със зам.-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.

Представителката на общинската администрация на Ярославъл посети и плувен комплекс „Парк Арена“ ОЗК и се запозна с възможностите за участие на спортисти от руския град в международни състезания, както и условията за организиране на спортни лагери.

Новик бе специален гост на „Дните на руската култура“ в Бургас, организирани от Община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.

Специален гост бе и зам.-председателя на българо-руското дружество за приятелство „Шипка“ Сергей Терехин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви