Lada Niva 4x4

На автосалона в Москва през миналата година компанията АвтоВАЗ представи концептуален всъдеход от ново поколение. Той получи името 4х4 Vision и ще бъде в основата на следващата Lada Niva (известна още и като Lada 4×4). Серийният модел трябва да бъде готов до 2022 г., но се появиха спекулации, че той ще се превърне от класически всъдеход в кросоувър.

Директорът по маркетинг на АвтоВАЗ – Фабиен Гулми, опроверга тези твърдения. Той официално обяви, че Lada 4х4 ще запази концепцията си. Следващото поколение на модела ще получи изцяло нов дизайн, но въпреки това връзката с легендарната Niva ще си личи ясно.

Моделът ще получи висок клирънс, като ще бъде построен на специална платформа с дължина 4,2 метра. Това ще му позволи да запази всъдеходните си качества, които го направиха толкова популярен не само в Русия, но и на редица други пазари.

Всъдеходът ще бъде оборудван със специална скоростна кутия, създадена за движение по тежък терен, а също така и с голям брой асистенти на шофьора, които също ще подобрят оф-роуд способностите му.

Засега няма яснота на какъв агрегат ще разчита новото поколение на модела. Сегашната Lada 4×4 се задвижва от бензинов мотор с обем 1,7 литра, развиващ 83 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen + 16 =