Новите бандероли за цигарите, предназначени за българския пазар, вече са одобрени от Министерския съвет. Това се случва близо три седмици след изтичането на крайния срок, в който търговските обекти трябваше да спрат да предлагат тютюневи изделия със старите бандероли.

Върху новите ленти, облепящи цигарените кутии, вече няма да бъде изписвана крайната цена на продукта. Стойността трябва да бъде слагана върху самата кутия, с изключение на пурите и пуретите.

Според заповедта на финансовия министър Владислав Горанов, издадена в средата на януари 2019 г., тютюневите изделия, облепени с действащия към момента бандерол, можеха да се реализират в търговската мрежа до изчерпването на складовите количества, но не по-късно от 20 май 2020 г.

Освен новите бандероли с одобреното изменение на Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия се прецизира процедурата по регистриране на продажната цена на тютюневите изделия или за промяна на регистрираната цена, както и вписването на информацията в електронния регистър, воден от Агенция „Митници“. Предвижда се цената да става публична от датата на връчване на удостоверението за регистрирана цена.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви