Височина 480 см отчете в сектора за овчарски скок състезателят на АК „Бургас 98” Атанас Петров. 23-годишният бургазлия участва извън класирането на държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години. В София лекоатлетът не успя да пребори насрещния вятър и остана само с 4.80 м. Постижението му обаче е най-добро в състезанието.

Бронзовият медалист от балканския шампионат в зала за юноши Евгени Енев (Тракия 96, Пд) спечели шампионската титла с 4,70 метра. Съотборникът му Алекс Любенов не успа да защити златото си от зимата и с резултат от 4.60 зае второто място. Бронзов медал спечели Камен Ценков от АК „Бургас 98” с 4.00 метра в овчарския скок. Позиции от 5 до 7 място заеха Станислав Ценков /380 см/, Пламен Цветков /340 см/ и Симеон Чавдаров /300 м/, всички от АК „Бургас 98”.

Резултатите само на първите двама им дава право за участие в балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години в Клюж Напока, Румъния.

Медал за бургаската атлетика спечели и представителката на АК „Вая 94” – Жаклин Иванова, която в хвърлянето на диск при девойки преодоля 3,50 метра и взе среброто.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви