Министерският съвет одобри продажбата на търг на имоти, собственост на „Агенция дипломатически имоти в страната“ ЕООД в градовете София, Варна и Бургас. Двата апартамента в Бургас са в ж.к. „Лазур“ и на ул. „Цар Симеон I“.

Предложените за продажба имоти са с отпаднала необходимост за дружеството и инвестициите в тях са икономически неоправдани. В резултат от продажбите на имотите ще се намалят текущите разходи на „АДИС“ ЕООД, а получените средства ще се използват за бъдещи инвестиции в изграждането на нови сгради, отговарящи на съвременните изисквания за офиси и жилища

Променя се също така статутът на имот, управляван от Центъра за подводна археология в Созопол, като от частна държавна собственост той става публична държавна собственост. В едноетажната сграда със застроена площ 830 кв. м се намират офисите, работилницата, фондохранилището и помещенията за работа на археологическите екипи на ЦПА и се съхранява геофизичното, водолазно и техническо оборудване. Тя се използва единствено в пряка връзка с дейността на Центъра.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви