Камбуров с втора поредна победа в планинското

0
36

Пламен Камбуров спечели третия кръг от националния шампионат по планинско изкачване – „Планинско Българка 2019”. Край Сливен с автомобил Шкода Фабия той стана първи и в своята категория 3, Група Е1 до 6500 куб. см.

Надпреварата бе нова за пилота на бургаския автомобилен клуб „Вромос”. Двукратният шампион на затворен маршрут обаче бе най-бърз и в тренировките, и същинското състезание. Камбуров постигна време 1:55.090 мин. в трите манша и изпревари в квалификациите Васко Въжаров (Опел Астра) с 1.270 сек. Трети се нареди соченият за фаворит Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9, който изостана на 2.460 сек от най-бързия.
В състезанието Камбуров даде рекордните 1:54.030 мин. и с общо време от трита манша – 5:42.07 мин, си осигури победата. Васко Въжаров и Илия Царски завършиха след него, съответно на цели 9.010 и 11.250 секунди.

По-рано Камбуров победи в първия кръг в Гоце Делчев.

Следващите предизвикателства пред пилота са стартовете в Лясковец в средата на юли и в Кюстендил в началото на август. Финалът е планиран за края на септември – планинско изкачване Шипка Дамасцена.

Отлично край Сливен се представи Александър Кръстев. Бургаският пилот е четвърти в генералното класиране с Mitsubishi Lancer EVO 9. Втори и 15 в общото подреждане се нареди Петър Бакалов от „Вромос”. Така в отборното класиране бургаският тим спечели първо място.

В планинското изкачване участваха 43 пилоти. В третия кръг от националния шампионат обаче не стартираха много от водещите ни състезатели.

Така втори в надпреварата се класира Васко Въжаров с Опел Астра, който е първи и в своята Категория 2, Група E2-SH до 6500 куб.см. Трети се нареди Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. Пети в общото класиране и първи в Категория 3, Група Е1 до 3500 куб.см и 8-и в общото подреждане стана Александър Бурдинов от Хобикар с БМВ 318. Осми в генералното класиране и победител в Категория 1, група A до 1600 куб.см стана Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен С2.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here