Без щети се размина Бургас след падналия проливен дъжд, съобщи за BurgasNews Весела Йорданова – директор „Култура и връзки с обществеността“ към общината. Падналият дъжд за кратко време е около 20 литра на кв. м в к-с „Меден рудник“ и около 10 литра на кв. м в централната част на града.

Наводненият двор в детска градина „Делфин“ е причина за обаждане от страна на директорката на заведението на тел. 112. Пожарната е пристигнала своевременно и е отводнила площадките в градината, за да не влезе вода в сградата. В момента за това заведение няма никаква опасност.

„Имахме притеснение и за другата градина в к-кс „М.рудник“ – „Чайка“. Малко количество вода е проникнало в пералното помещение, но административната част е в отделна сграда от градината. За тук дори не е викана Пожарна безопасност. Помещението е отводнено и всичко е сухо“, успокои Йорданова.

Наводнение е имало на ул. „Димитър Димов“, където при дъжд, по принцип движението се затруднява. От утре обаче тук започва ремонт, който предвижда полагане на водоотвеждащи съоръжения.

Единични сигнали са получени за наводнено мазе на ул. „Дебелт“ 11 и две улици в кв. „Победа“.

От общината успокояват, че след този дъжд няма причина за притеснения.

Макар и с по-слаба сила дъждът над Бургас продължава и в момента.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 3 =