Глемпинг е комбинация от английските думи glamorous /блясък/ и camping /къмпинг/. Това е луксозно къмпингуване, което започва да се предлага на все повече места.

Глемпингът се нарича още бутиков къмпинг. Той е тенденция, която събира комфорта на един хотел в съчетание с природата и свободата на къмпингуването. Удобствата далеч надхвърлят всичко, което повечето палатки и кемпери някога са имали.

Най-новото течение в къмпингуването е вече и у нас. ГОРА е първият и единствен за сега глемпинг в България, който е разположен на крачки от морския бряг, сгушен под прохладната сянка в иглолистната гора на къмпинг Градина.

ГОРА е място за почивка под откритото звездно небе, но предлагащо удобството на мекото легло и уюта на белите чаршафи.

Десетте палатки на ГОРА разполагат голяма двойна спалня или две отделни единични легла.

Къмпингуването в ГОРА е за всички, които търсят спокойствие и тишина, но също и за тези, които предпочитат забавните дни и вечери на плажа, защото само на няколко минути пеша се намират заведенията на къмпинг Градина.

Глемпингът може да е с пъти по-скъп от къмпинга.

Обикновено цените са близки до тези на нощ в бутиков хотел. Важното тук е да помните, че вие плащате не просто нощувка, а уникално преживяване. От друга страна, с някои от къмпинг елементите ще спестите пари. Например може си сготвите вечеря на открито вместо да ядете в лъскав ресторант, както и да се насладите на напитка под звездите.

Какво да носите с вас

При подготовката на багажа е важно да знаете колко време ще прекарате на открито. Подходящи обувки, дъждобрани, шапки, ръкавици, топли дрехи и фенер са някои от нещата, които трябва да вземете с вас. Какво още ви е нужно зависи от времето и къде отивате, но при всички случаи е добре да сте подготвени за всичко, особено ако ще бъдете далече от цивилизацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви