В Пловдив заседава извънреден кризисен щаб заради усложнената метеорологична обстановка в областния град, информира БНР.

Щабът се ръководи от началника на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков. На проблемните точки в града са разположени полицейски коли. Има и дежурни екипи на ОП „Чистота“ и почистващата фирма

Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите: при паметника „Скобелева майка“; булевард „Марица юг“, под моста на УХТ; булевард „Васил Априлов“, железен мост; „Шести септември“ преди Адата до „Макдоналдс“; „Найчо Цанов“; части от булевард „Санкт Петербург“; булевард „Освобождение“; до военните поделения; „Коматевско шосе“; участъци от булевард „Христо Ботев“, от Сточна гара до булевард „Източен“.

Полицията предупреждава да не се използват подлезите в града до пълното им отводняване. Патрули на „Общинска охрана“ пазят съоръженията, които са обезопасени със сигнални ленти.

На някои кръстовища в града не работят светофарните уредби. До отстраняването на авариите временно светофарите се регулират ръчно. На жп гарата има изгорели стрелки и влаковете се управляват на ръчен режим. Композициите регистрират закъснения

Четири екипа доброволци от „Пловдив 112“ помагат за изтегляне на закъсали автомобили, допълват от общественото радио.

По пътя Асеновград – Чепеларе има паднали на платното камъни и там шофьорите трябва да карат с повишено внимание.

Снощи от МВР съобщиха, че за около 4 часа в местната противопожарна служба са получени над 650 сигнала.

Десетки къщи са наводнени, има много закъсали автомобили, блокирали хора. Сигналите за бедстващи, болни и трудноподвижни хора се обслужват приоритетно

Пред Нова кметът на район „Южен“ в Пловдив Борислав Инчев заяви, че се очаква до няколко часа водоподаването в града да бъде възстановено. Почиства се пътен възел „Коматево“ от наноси.

По данни на bTV в областта към тази сутрин са подадени над 1 000 сигнала към пожарната. Наводнени са къщи, мазета, има сигнали за закъсали автомобили, блокирани болни и трудноподвижни хора.

4 болници също са наводнени в Пловдив

Стана ясно и че е оказана помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дома на културата „Борис Христов“. Отводнена е сградата на областната администрация в града.

30 човека, сред тях малки деца и 4 бременни жени и са изведени от бедстващи автомобили.

Стана ясно и че министърът на вътрешните работи Младен Маринов вече пътува за Пловдив. Той ще инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция. Маринов ще направи и оглед на щетите, нанесени от обилните дъждове.

На място е и директорът на главната пожарна дирекция Николай Николов

Ситуацията в Пловдив към 7 часа е коренно различна от това, което беше през нощта. Обстановката се нормализира, а пътищата се стават проходими, информира пред БНТ директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви