храна

Всичко, което е прекалено, може да бъде опасно – тази поговорка има нови изражения. Твърде здравословната храна, от която са изключени всички продукти, определяни като вредни, допринася за появата на симптоми на ранна менопауза. Това се е случило с известния блогър и вегетарианка Вирпи Микконен от Финландия.

В продължение на 38 години Вирпи е ревностен шампион в „категорията“ здравословен начин на живот и хранене. Тя изоставя много групи храни, които смята за потенциално опасни. По-специално,

Микконен се придържа към веганската безглутенова диета и се отказва напълно от месо, риба, млечни продукти, както и от пшенично брашно и захар.

Уви, с течение на времето състоянието на тялото ѝ от това само се влошава, пише medikforum. Според финландката твърде здравословната диета причинява състояние, характерно за менопаузата: нейните менструации напълно изчезват и започват горещи вълни, изтощение, състоянието на кожата и ноктите се влошава.

Жената отива на лекар и си прави тестове, които показват, че тя има нива на фоликулостимулиращ хормон, които се покачват, и този симптом обикновено придружава началото на менопаузата.

След като 15 години се придържа ревностно към веганството,

тя се принуждава да върне продуктите от животински произход в менюто си и признава, че сега се чувства много по-добре: симптомите на менопаузата изчезват, а и сънят ѝ се подобрява.

Всекидневната дажба на Вирпи днес включва омлет, кюфте, пилешки бульон, масло и козе сирене. Но все още не консумира краве мляко, глутен, нишесте и захар. Според жената, отхвърлянето на вредни храни може би би изиграло положителна роля, ако тя е водела спокоен живот някъде на Хавайските острови примерно, но, явно, не е добра комбинация с натоварения й живот.
КРОСС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + 16 =