Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 132 600 къса /6630 кутии/ цигари без български акцизен бандерол, укрити в дървени плоскости, пренасяни в товарното помещение на автобус с пътници.
Автобусът е пътувал по редовен маршрут от Турция за България, управляван от български гражданин. На 28.05.2019 г. към 1,30 часа е пристигнал на Митнически пункт Лесово на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“. Селектиран е за щателна митническа проверка от служители на ГД МРР, извършена съвместно със служители на Териториална дирекция Южна морска. При проверката на багажа със специализирана рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на пренасяни с автобуса дървени плоскости за мебели. След разглобяването им се оказва, че те са слепени и съдържат кухини, пълни с цигари. От тайниците в плоскостите са иззети 77 400 къса цигари с марка “MM Special Slims” и 55 200 къса цигари с марка „MM Red Classic Slims“, всички с надписи “Duty free sales only”.

Шофьорът на автобуса е посочил в обясненията си, че е натоварил дървените плоскости от град Одрин в Турция, като непридружаван багаж.

Контрабандните 132 600 къса цигари са задържани. Срещу шофьора на автобуса, български гражданин, е съставен акт за административно нарушение. Работата по случая продължава.

218 510 къса контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово само от началото на годината.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви