„Вече тече подмяна на осветителните тела по крайбрежната алея в Морската градина. Оказва се, че само под натиск промените в града могат да се случват. Нищо – и този подход работи за бургазлии, а това е най-важното!“ – написа в профила си общинският съветник Живко Табаков.

Именно той беше инициатор за подмяна на осветлението на алеята. В докладна до ОбС Табаков поиска това да се случи до първи юли. „Броени дни ни делят от началото на Летен сезон 2019, а очакванията са Бургас да посрещне хиляди туристи и гости. Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечение в града“, мотивира се съветникът.

Повод за докладната му станаха сигналите на бургазлии, които се оплакваха от недоброто осветление в тази част на Морската градина, а това е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието.

След проверка на сигналите Табаков установи, че телата за подмяна са 63 на брой. Те са разположени от Моста до Стария капан.

Общинският съветник изчисли, че необходимите средства за подмяната им са 25 000 лева, а парите могат да бъде взети от „Осветление на улици и площади“, дейност от Бюджет 2019.

Днес тази подмяна вече е факт, а след споделяне на новината във фейсбук, бургазлии се възползваха и искат това да се случи и на други места в града.

Ето част от коментарите:

Violeta Nikolova Но не смениха нищо в парка в Изгрев. Вечер си е същата тъмница!

Живка Стоянова Ама защо все с натиск как пък никой не иска да му е красиво и лесно… Поздравления и от мен.

Kiril Lefterov Супер,че махнаха велоалеята.Това е чисто пешеходна зона,място за разходки и отмора.Поздравления за това,че пръв повдигнахте въпроса.Мястото на велоалеята е другаде.

Красимира Вениаминова Бакърджиева Поздравления!Дано се събуди най-накрая това гражданско общество и си даде сметка какво може!

Венета Шавова Ако ги натиснете и подлеза в Меден рудник да ремонтират, няма да е зле 😀

Venelin Florev Здравейте Живко Табаков,сменете и осветлението в жк.Зорница.

Georgi Andonov Сарафово-Бургас…..кога?
Там мрака е пълен,да не говорим за Сарафово-Поморие

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five + 9 =