Вътрешният министър Младен Маринов временно отстрани шефа на Областната дирекция на МВР в Силистра Юлиан Караславов заради взривената граната по време на демонстрация пред деца, при което трима малчугани от детска градина получиха обгаряния.

По заповед на Маринов е разпоредено и дисциплинарно производство срещу полицейския началник, съобщиха от МВР.

По-рано днес бе съобщено, че при провеждане на демонстрация във връзка със състезание „Ваканция, здравей!“ за празника на детето – 1 юни, се е взривила граната, осколка от която е обгорила 6-годишно момиченце. Обгарянията му са в областта на гърдите, краката и врата. Оказана му е медицинска помощ и е настанено за болнично лечение в Русе. Други две момченца, негови връстници, са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени.

По случая работи Районна прокуратура – Силистра.

Успоредно с това, по разпореждане на главния секретар на МВР шефът ГД „Национална полиция“ Ивайло Иванов започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента.

Друга заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов от днес забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 + nineteen =