Екатерина Капрова

Още колко може да пуска брашнения чувал? Друсат го, друсат го, той все още пуска. Чета, че народът имал нам колко си милиарда в банки. Спестени. Аз ли не съм от този народ, или банките нещо са се объркали? И понеже народът благоденства, трябва още да плаща. Какво пак ме е ухапал коня ли?

Ами още преди да се е вдигнала цената на тока и парното, стоките в магазина вече подскочиха. С левче, с 50 стотинки, че по-малко си личи. И не говоря за повишението на цената на цигарите. Пушачите си заслужават. Защото пороците не се толерират. Говоря за месото, за зеленчуците и плодовете. И бабите, дето продават магданоз, и те. Преди се оправдаваха с цената на бензина, сега на тока.

Прави са производителите – качва им се разходът за производство, ще го плати крайният потребител.

Така стои и въпросът с водата. Циганите не плащат, за останалите – 3 и кусур лева кубика. Защото природата не търпи празни пространства и няма безплатен обяд.

Другата хватка е намаляване на грамажа. Фъстъци по 90 грама, безалкохолно по 250, хляб по 800. А цената същата. Даже понякога и по-висока, защото има нов етикет.

То остави и храната, ненаяли се! Ами сега се оказва, че ще трябва да плащаме и къщите за гости. Не тях, де, а глобите, дето страната ще отнесе. Министърът, дето разписвал проекти за къщи на тъщи, се оказал неправоспособен да налага санкции.

Съдът реши – в името на народа – народът ще плаща.

Народът, оказва се, тегли по една попържня и не гласува на избори. Обаче плаща по 11 лв. на партиите. Няма не искам. Плащай! Дали пък не може като отидеш да гласуваш, да си оставяш 11-те лева в съответната кутия за съответната партия. Естествено, че не може.

А може ли да не си платиш данъците?

Понеже не искаш с тях да се плащат тъщини къщи, циганска вода и партийни субсидии? За един приятел питам. Много смешно, нали?!

Добре, друг въпрос: Може ли тези, дето сега ще отидат в Европарламента, ще получат по 50 хиляди на месец и ще се възползват от всички останали депутатски благини, ако не вземат отношение по някой важен въпрос три месеца, да си връщат заплатите и да се прибират вкъщи? Не, нали? Знаех си.

То и тия дето си ги избрахме за нашия парламент не ходят на работа…

А, гледам тия дни един решил да отиде. Пък неговите хора се сетиха: Ще искаме намаляване на ДДС-то за хляба, лекарствата и книгите. Зърнопроизводителите ли ги натиснаха, към фармацевтичния бизнес ли имат ангажимент… Книгите, предполагам, са между другото, популизъм . Защото те книги не четат. И защото книгите не съществуват в Брутния вътрешен продукт и не носят печалби, не се събират кой знае какви данъци от тях.

А пък детските градини щели да станат безплатни. За да могат майките да ходят на работа, че да формират данъци. А останалите граждани ще платят градините, които се издържат с местните налози. Защото храната на децата не е безплатна, тока и водата също, а и учителките не работят за „Бог да прости“. Значи ще увеличим данъците.

Ами то и за пътищата ще трябват пари.

Пак. За обходи, кръгови, мостове и магистрали. Там, слава Богу, измислихме ТОЛ системата. Плащай и не питай къде ти отиват парите и защо си трошиш колата по дупките.

Не се обаждай, казах! И плащай!

Екатерина Капрова

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви