С писмо до кмета и ОбС-Бургас граждани категорично се противопоставят на изграждането на етажен паркинг в района на улиците Шейново, Самуил и Хр. Фотев в ж.к. „Възраждане“.

Според тях предложеният терен е изключително неподходящ, тъй като е от 50 г. е със статут на детска площадка. „…теренът е малък и следователно едва ли ще реши проблемите с паркирането в района. Ние мислим, че Община Бургас трябва да толерира изграждането и поддържането на повече зелени площи иградинки, а не автомобилите, предизвикващи замърсеност на въздуха и високи нива на шум. Считаме за невъзможно изграждането на паркинг между сгради с такова близко отстояние, още повече върху детска площадка“, пишат гражданите.

С тези мотиви те настояват да бъде преразгледано и отменено предложението за строеж на етажен паркинг точно в този район.

Припомняме, че през април общината предложи 5 терена за изграждане на етажни паркинги, за което поиска мнението на бургазлии. Едно от предложенията е именно при улиците „Самуил“ – „Фотев“ – „Шейново“. Теренът не е голям, но там може да се изгради двуетажен паркинг за 60 автомобила, смятат от администрацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви