Новото попълнение в редиците на КК „Черноморец” Веселин Георгиев оправда очакванията и донесе отличия за своя клуб. Ученикът на СУ „Юрий Гагарин” стана носител на две титли.

На критериума в пловдивското село Трилистник, втори кръг от Черноморската колоездачна лига „Спринт”, бургаският талант спечели битката за първото място при момчета старша възраст. За възпитаника на треньора Тодор Ангелов това е втора победа. По-рано, в началото на месец март, той спечели и първия кръг от Лигата, който се състоя в Несебър. Така Веселин оглави класирането в традиционното състезание и се подготвя за третия кръг, домакин на който трябва да бъде Царево.

Вторият медал Веселин Георгиев спечели в колокритериума за Купа „Долината на тракийските владетели 2019”. В Казанлък нашето момче финишира със сериозна преднина, финиширайки пред съименника си от „Свиленград”. Двамата колоездачи спориха седмица по-рано в състезанието за Купа „Долчини 2019”, където колоездачът на КК „Черноморец” отстъпи пред Георгиев и се окичи със среброто. Сега обаче бургазлията взе сладък реванш и с 35 точки заслужено триумфира с купа „Долината на тракийските владетели”.

Опонентът му остана втори с 18 т. В надпреварата участваха 64 колоездачи.

Другата гордост на КК „Черноморец” е Петя Петрова, която извоюва сребърен медал в с. Трилистник в надпреварата при момичета младша възраст.

На 1 юни в Обзор ще се проведе републиканското първенство – общ старт и на шосе, за момчета и момичета.

Калина Бакалова от ХК „Албатрос” беше избрана за най-добър защитник и попадна в идеалния отбор на шампионата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви