Не е коментирано да се повишава цената на автобусния билет в градския транспорт на Бургас. Това каза шефът на общинският превозвач Петко Драгнев. На днешната сесия на ОбС той отново получи доверието на съветниците и договорът му за директор на Бургасбус бе удължен с още 3 години.

На заседанието бе приет и отчет за финансовото състояние на Бургасбус. Превозвачът към днешна дата е на 539 000 лева загуба

2017 година приключихме на 3 900 000 лева загуба, а сега е в пъти е намалена. Предните 10 години Бургасбус винаги е бил на печалба, включително и 2016 година. Тогава се случиха неща, които повлияха върху финансовите резултати – възложи ни се цялата транспортна схема на общината, което ни забрани да изпълнявам междуселищни превози. Въведоха се и новите транспортна схема и система. Имахме амбиция да приключим тази година на поне минимална печалба, но новите цени на горивата и други разходи и инвестиции не ни позволиха това. Нашата цел не е да излезем на печалба, а да постигнем печалба и повишаване на качеството на превоз. Да се говори, че Бургасбус е в тежко състояние е прекалено, развиваме се много добре„, поясни Драгнев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви