Къщи от принтер

Първото в света село само с къщи, изработени на 3D принтер, ще се появи тази година в Латинска Америка. Авторите на проекта обаче засега не разкриват точното местоположение. В екипа влизат швейцарският дизайнер Ив Беар със студиото си Fuseproject, благотворителната организация New Story и компанията ICON, която се занимава със строителни технологии, съобщава „24 часа“.

Осъществяването на идеята е посветено на борбата с бедността и цели осигуряването на покрив на семейства, живеещи с по около 200 долара месечно.

Къщите в селото ще бъдат евтини, но с достатъчно удобства и опции за реакция при климатични промени и дори при нужда от още площ.

Предвижда се тя да е 55 квадратни метра за всеки дом, като печатът на един продължава 24 часа.

С цел добавяне на пространство системата допуска дострояването на втори етаж. Общата площ за една къща ще е 120 кв. метра, като в нея ще се разположат още лятна кухня и място за отглеждане на птици и на растения.

В стените ще има усилващи елементи, за да се гарантира сеизмичната безопасност, а планировката е изчислена така, че да се гарантира добрата вентилация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 4 =