Апелативен съд – Бургас потвърди протоколно определение на първоинстанционния съд от 20 май 2019 г., с което на Идрис М. е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу Идрис М. е повдигнато обвинение за това, че на 31.10.2017 г. в гр. Бургас, ул.„Фердинандова“, на публично място пред входа на Държавна Опера Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – над 7 гр. метамфетамин (на стойност 183 лева)

Съдът намери въззивната жалба на обвиняемия за неоснователна и сподели изводите на първата инстанция, че в хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия, от които може да се изведе обосновано подозрение, че имено Идрис М. е извършил престъпното деяние и то в условията на опасен рецидив.

Според съдебния състав налице е и реална опасност от укриване и извършване на ново престъпление, предвид обремененото му съдебно минало, свързано и с ефективно присъди. Последното наказание е било изтърпяно на 01.02.2019 г. , в момента обвиняемия има три висящи дела

Налице са законовите предпоставки за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, се казва в определението на Апелативен съд – Бургас. Постановеният съдебен акт е окончателен.

1 КОМЕНТАР

  1. Какви са тези глупости……..“без надлежно разрешително, държал…“
    Няма такова просто определение за наркотици……….за какво разрешително се говори, щом става дума за забранени вещества……тотално глупаво написано……

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви