Сцена демонстрираща орална любов в рамките на около 13 минути разгневи зрителите на премиерния филм „Мектуб, моя любов: Интермецо“ в рамките на кинофестивала в Кан. Заглавието е дело на френския режисьор Абделатиф Кешиш, който неведнъж е скандализирал с еротично съдържание във проектите си.

Въпреки това любителите на седмото изкуство останаха повече от разочаровани от новото му заглавие, като дори напуснаха залата, в която се провеждаше премиерата. „Остана само основния екип на продукцията“, написа огорчен зрител в Туитър.

„Мектуб, моя любов: Интермецо“ е дълъг почти четири часа, като е най-дългият филм в програмата на фестивала. Заглавието все пак ще се бори за отличията, връчвани от международното жури, начело на което тази година е Алехандро Иняриту.

Лентата е продължение на „Мектуб, моя любов“, а след края на прожекцията стана ясно, че от залата си е тръгнала и изпълнителката на главната роля Офели Бо. След финалните надписи набързо си тръгна и режисьорът.

„Мектуб, моя любов: Интермецо“ пък е определен от журналисти, кинокритици и зрители като най-лошия филм, излъчван в Кан. Според разочарован зрител пък залата, в която се провела прожекцията е трябвало да бъде заета с излъчването на друго заглавие.

Мнозина гледат с недоверие към творческите решения на Кешиш и заради скандала, в който бе забъркан миналата година, когато актриса го обвини в сексуален тормоз.

Дали все пак „Мектуб, моя любов: Интермецо“ ще изненада и ще вземе някаква награда от Кан, ще разберем на 25 май (събота), когато 72-ото издание на фестивала официално ще приключи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви