OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На територията на ОДМВР-Бургас, с решение на РИК са разположени 734 избирателни секции, които са обособени в 374 места за гласуване за изборите за евродепутати. Сформирани са и няколко подвижни избирателни секции. В 191 има предвидено машинно гласуване, като 130 от тях ще са на територията на Община Бургас.

Всички секции се поемат за охрана днес в 18.00 ч., съобщи началник отдел „Охранителна полиция“-Бургас комисар Неделчо Рачев. Преди да бъдат запечатани, ще бъде извършен оглед на изборните помещения. Това ще стане съвместно с председателите на комисиите, като за целта ще се съставят протоколи. До началото на изборния ден в помещенията няма да се допускат никакви лица.

Изборният ден започва с 7.00 ч. на 26 май и ще приключи в 20.00 ч.

„Ще се придържаме строго към правилата, разпоредени в указанията на ЦИК и МВР. Ще има достатъчно служители, които ще подпомагат придвижването, ще следят за реда. Особено внимание ще обръщаме на няколко категории хора – граждани, които умишлено нарушават обществения ред и пречат на изборния ден; такива, които в нетрезво състояние правят опити или нарушават реда; водачи на МПС-та за употреба на алкохол и наркотици“, каза комисар Рачев.

От полицията се обръщат с молба към гражданите да подават сигнали, ако станат свидетели на груби нарушения на обществения ред. При сигнал гражданите могат да се обръщат на място към служителите на реда.

Полицаите нямат право да влизат в избирателните секции без разрешение или повикване от председателя на дадена комисия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви