На 24 май отбелязваме Деня на просветата, културата и славянската писменост, почитайки делото на Светите братя Кирил и Методий. Техният духовен завет – кирилицата е третата призната европейска азбука, веднага след гръцката азбука и латиницата.

Празникът в Поморие беше тържествено отбелязан в НЧ „Просвета 1888“, чиято зала приюти близо 400 родители, учители и деца от различни учебни заведения на територията на общината.

Кметът Иван Алексиев лично поздрави всички по повод светлия празник: „Уважаеми културни и просветни дейци, уважаеми хора на изкуството, хора на словото и духовността на град Поморие, искам да ви пожелая здраве, сили и мъдрост, много лични и професионални успехи. Необходимо ни е обаче и много търпение, за да продължим всички заедно това велико дело – да съхраняваме националния ни дух и гордост. Нека не забравяме своя род и език“.

В програмата, организирана от ЦПЛР ОДК – Поморие, се включиха: Общинският духов оркестър, децата от ДГ „Слънчо“, ДГ „Веселушко“, ДГ „Детелина“, вокалните групи на СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“ Поморие. За ведрото настроение на всички присъстващи допринесоха също танцьорите от ТК „Блясък“ и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви