Празникът започна в НЧ “Самообрарование-1919“ с училищно тържество. Там поздравления към учители, ученици и техните родители отправи кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов. Цветя от Общината имаше за всички преподаватели, дошли да отбележат празника на Славянската писменост и култура. Директорът на училището Мариана Казларова награди заслужилите ученици с предметни награди.

Малко след това в храм „Св. св Кирил и Методий“ бе отслужен молебен за здраве и благоденствие от отец Гавраил.

Официално честването на Деня на славянската писменост и празника на Приморско започна в 11 часа, на сцената на читалището с трогателно слово на кмета на общината д-р Димитър Германов.

Сред официалните гости бяха областният управител Вълчо Чолаков, който също отправи поздравления към жителите на града. На откриването присъстваха също така и Златина Тюлиева – председател на общински съвет Приморско, Мария Георгиева – главен секретар на общината, както и Люба Желева – директор на дирекция „Туризъм европейски фондове и програми“. Участие в откриването на празника на Приморско взе и фолклорен ансамбъл „Приморско“.

Празничната програма продължи с множество инициативи, сред които откриване на „Национална регата Приморско 2019“.

Беше открита и новата детска площадка в Морска градина. За децата от общината бяха организирали истинско забавление включващо танци, песни и подаръци.

Новата площадка е изработена акация. В градината ще се обособят два къта за игри, насочени към различни възрастови групи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви