Шествието на 24 май започва в 10.30 по маршрут: Александровска-Богориди-Приморски парк. В него участие ще вземат 40 училища и градини, с близо 8 000 души.

На един от сборните пунктове – Гъбката, временно няма да може да се спира. Това ще е до завършване на шествието. Ако се наложи дори ще се спират автобусите от градския транспорт, съобщи на брифинг началник отдел „Охранителна полиция“-Бургас комисар Неделчо Рачев. Движението ще се спира и по ул. „Левски“. Временна организация на движението ще има и по улиците „Лермонтов“, „Фотинов“, „Цар Симеон Първи“ и бул. „Демокрация“. На тези места, при необходимост, също ще се спира движението.

2 027 абитуриенти изпращаме тази година в Бургас.

Ще бъде засилено полицейското присъствие на сборните пунктове, предварително уточнени. Това важи за Пантеона, пл. „Тройката“, Казиното, ул. „Дунав“ и Търговската гимназия.

Подпомагане на движението ще има със засилено присъствие на Пътна полиция, териториална полиция и всички подразделения на МВР.

Полицейски патрули ще има в колоната по пътя към Слънчев бряг. По цялото протежение на определени места видео контрол за скоростта.

Очаква се изнасянето основно да бъде през новия обходен път, към Поморие и Сл. бряг. Ще се наблюдава и резервният маршрут през Каблешково. Наблюдението ще се извършва с 5 мобилни камери, които ще бъдат местени по трасето. Създадена е предварителна организация и в Сл. бряг за разпределение на различните лъчове МПС-та, както и край самите заведения, избрани за празника.

От полицията призовават гражданите да подпомагат движението, да се спазва необходимата дистанция, да се прецизира паркирането край заведенията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви