Уил Смит като хип-хоп дух в „Аладин“

0
51
Аладин

От 24 май по българските екрани тръгва дългоочакваният римейк на известната приказка „Аладин“, пленяваща сърцата на любителите на екзотичните и тайнствени приключения в арабския свят.

Дълго време се спекулираше кой ще изиграе известния син дух от маслената лампа на магьосника, изпълняващ и най-невъзможните желания. Сега вече е ясно, че в ролята ще видим Уил Смит, но малцина знаят, че той се е съпротивлявал на това да изиграе образа.

Първоначално той отказал ролята на духа в римейка на “Аладин”,

защото това означавало „да влезе в обувките“ на покойния комик Робин Уилямс, който изигра същия образ в анимационния филм от 1992 година.

Смит, който стана известен през 90-те години с телевизионния сериал „Принцът на Бел Еър“ все пак решил, че може да добави свой собствен почерк с малко хип-хоп и рап в героя, изобразен като огромен мускулен дух, който се появява от лампа в пещера, пълна със съкровища.

Преди Ройтерс 50-годишният актьор и рапър казва, че първоначалната му реакция към ролята е била: “По дяволите, не, няма шанс!”

“Робин Уилямс не е оставил много за подобряване на характера на духа…”

добавя той, като е размишлявал върху факта, че може би има възможност да направи нещо по-различно, защото този път филмът е игрален. “Робин Уилямс… като цяло е претворил своя стенд ап имидж в духа… Помислих си, че мога да използвам някаква моя крайна версия от “Принцът на Бел Еър” и да я вложа в този див образ”, добавя актьорът.

Филмът следва сюжета със същото заглавие от 1992 г., в който бедният крадец Аладин се влюбва в принцеса Жасмин,

но британският режисьор Гай Ричи казва, че историята се нуждае от малко надграждане и допълнително развитие, особено в лицето на Жасмин.

Героинята се играе от актрисата Наоми Скот, която скоро ще можем да гледаме в римейка на „Ангелите на Чарли“. Тя мисли, че Жасмин извървява определен път, за да намери себе си. “Искам младите момичета да видят това”, казва актрисата. В главната роля тя си партнира с Мена Масуд, който играе Аладин.

Аладин

Впечатляващият мюзикъл съдържа песни от оригиналната анимация, както и нови.

Всякакви видове животни също са включени в снимките.

“Аладин” е един от най-новите римейк филми на Дисни, който вече представи на аудиторията “Книга за джунглата” и “Дъмбо”, а феновете очакват и новата версия на хита “Цар лъв” това лято. /БГНЕС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here