Трима от наследниците на загиналите в катастрофата край Своге през август 2018 г. са получили по 10 лева обезщетение от застрахователната компания „Бул инс“,

съобщи Mediapool.

Потърпевшите са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и шефа на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов, в което настояват са справедливи обезщетения. Информацията е потвърдена от адв. Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Близките на жертвите на трагедията имат право на обезщетения по силата на две застраховки – „Гражданска отговорност“, чието изплащане обаче зависи от изхода на съдебното дело, и „Злополука“, която е с фиксиран размер 50 хил. лева при смърт на пътник на седящо място, казва адв. Тодоров пред Mediapool.

Според юриста трима от наследниците на загиналите са предоставили задължителните документи за получаване на обезщетението – протокол за ПТП, списък на пътуващите, смъртен акт, удостоверение за наследници и номер на банкова сметка. По думите му

застрахователят е отказвал да плати, но след жалба до КФН, последвана от проверка, дружеството „Бул инс“ е решило да изплати по 10 лв. Той потвърди, че потърпевшите ще съдят застрахователя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви