I-во място и награда от 300 лв., осигурена от Община Приморско, печели – Радослав Свирецов на 18 г. с фотографията „Идол“

Приключи фотоконкурсът „Цветно Приморско“ . Уменията си да уловят в кадър красиви приморски мигове показаха 30 автора – професионалисти и любители. Жури, съставено от фотографи, журналисти и представители на общинска администрация определиха победителите след дълги дебати. На първо място бе класирана снимката на Радослав Свирецов, назована „Идол“. Тя е направена на светилището „Бегликташ“ край Приморско. Второто място зае Дафина Ганева с „Приморско“, а третото – Христо Анестев със „След буря“.

Публиката също избра свой фаворит. Най-много зрителски вота събра Иван Иванов.

Медийният партньор в конкурса – сайтът SEA GUDE избра да даде своята специална награда на Николай Данаилов. Още една специална награда беше предоставена от Студио за реклама и дизайн -Приморско, получи я Мариян Илиев за фотографията „Изгубен в момента“.

II-ро място и награда от 200 лв. осигурена от Община Приморско печели Дафина Ганева на 32 г. с фотографията „Приморско“

Конкурсът „Цветно Приморско” отправи предизвикателство към изкушените от фотоизкуството да увековечат чрез обектива емблематични обекти, моменти и забележителности в община Приморско. Важно беше да се даде възможност за творческа изява и подход не само към заснетия обект, но и към названието на снимката. Най-важните изисквания към участниците бяха снимките да не са обработвани чрез програми и да са заснети на територията на община Приморско след 2015 година.

III-то място и награда от 100 лв., осигурена от Община Приморско, печели – Христо Анестев с фотографията „След буря“

 

Номинираните фотографии ще бъдат показани в изложба през юни 2019 г. Победителите ще получат парични и предметни награди, осигурени от Община Приморско и партньорите на конкурса. Официалното награждаване ще бъде на 24 май от 16 часа в сградата на Община Приморско.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 − three =