Първо място и две призови позиции извоюваха състезателите на КК „Черноморец” от двудневната надпревара за „Купа Долчини – Изкачване на Паничище 2019”. Медалите възпитаниците на треньора Тодор Ангелов спечелиха в оспорвана конкуренция.
Във второто издание на състезанието участваха колоездачи във възрастови групи – момчета, девойки, жени, юноши, любители, ветерани и професионалисти.

С два сребърни медала се окичи Веселин Георгиев. Миналата година младокът се запали по колоезденето и само след осем месеца тренировки вече е сред призьорите. Талантът на бургаския клуб се класира втори в изкачването на Паничище и втори в колокритериума по точки по улиците на Дупница. До сега в списъка с постиженията си той има три победи и пет втори места.

При юноши младша възраст почетната купа вдигна Мартин Господинов. Бургазлията даде най-доброто време в колоритериума и заслужено триумфира със златото.

Третият представител на КК „Черноморец” Димитър Матеев се класира на седмите позиции и в двата старта.

Състезанието „Купа Долчини – Изкачване на Паничище 2019” стартира с велопоход от Дупница до Сапарева баня, от където започна състезателната част. Изкачването до Паничище е с денивелация 660 метра.

Битките в колоездачния спорт продължават с пълна сила. Възпитаниците на КК „Черноморец” ще вземат участие в поредния кръг на Черноморска лига, която ще се проведе на 23 май в с. Трилистник /Пловдив/, а на 27 май ще стартират за „Купа Розова долина” в Казанлък.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви