дрехи

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки. Открити са при митническа проверка на товарен автомобил- влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер, управляван от турски гражданин. Камионът, пътуващ от Турция за Германия, е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 13.05.2019 г., на трасе за входящи товарни автомобили.

Според представените документи, е превозвал текстилни и други изделия.

По метода за анализ на риска, камионът е селектиран за щателна митническа проверка от екип на митническа мобилна група в ГД МРР. В товарното помещение са открити при проверката 4210 спортни комплекта и тениски с изображения на марките „LACOSTE“, „NIKE“, „PHILIPP PLEIN“ и „KENZO“, от които 520 недекларирани.

За недекларираните 520 спортни комплекта и тениски, срещу водача на автомобила – турски гражданин, е съставен е акт за установеното митническо нарушение.

Другите 3690 спортни комплекта и тениски, със знаци на същите марки, са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − 18 =