Премиерът Бойко Борисов днес инспектира строежа на многофункционалната зала „Арена Бургас”. След обхода на строителната площадка, с Борисов се срещнаха членовете на Съвета на директорите на ПФК „Нефтохимик” Павел Бошнаков и Николай Тодоров. Разговорът беше на футболна тематика и по-точно необходимостта от финансова подкрепа от държавата и бизнеса за ПФК „Нефтохимик”, който е на победа от завръщане в професионалната група.

„От 7-8 години помагам с всички сили за развитието на спорта – и на волейбола, и на футбола. Но за футбола нямам сили и възможности. Искаме съдействие и подкрепа и от националния бизнес и държавата. Тук е Лукойл, който може да помогне, но нямам контакт с тях,”, заяви бизнесменът Павел Бошнаков

Типично в свой стил, Борисов посочи, че съпругът на Корнелия Нинова работи в Лукойл и за контакт с петролната компания може да съдейства Димитър Николов, който като кмет може да поиска среща с ръководството й. След това премиерът заяви: „Като ръководство поискайте среща с нас и ще разговаряме”. Борисов обаче отбеляза, че трябва да се направи нещо общо за всички, че е необходима обща програма за развитието на клубовете в цялата страна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви