Arcade на Дънкан Лорънс спечели Евровизия 2019 за Холандия. Участникът от Холандия беше сред любимците на букмейкърите преди състезанието и оправда доверието си, спечелвайки наградата с 492 точки след вота на публиката.

На второ място остана Италия. Soldi на Махмуд донесе 465 точки на страната. Трети пък са Русия с 369 точки. Последният път, когато Холандия е печелила Евровизия е през 1975 г.

Церемонията включваше изпълнения от Нетта, която миналата година грабна първото място. Предишните печеливши също излязоха на сцената, пеейки песните на останалите.

Мадона също се включи в шоуто, точно преди резултатите от гласуването да бъдат обявени. В един момент нейните танцьори за кратко се появиха с израелски и палестински флагове на гърба на костюмите си. От организаторите посочиха, че това не е било одобрено и не е било предвидено по време на репетициите

Не само кралицата на попа наруши правилата. Исландските участници от Hatari също излязоха с палестински флагове по време на обявяването на вота на зрителите. Организаторите заявиха, че е възможно исландците да бъдат наказани.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви