ШК „Бургас 64”, СКХГ „Олимпия 74”, СКБИ „Интер” и Централен полицейски карате и джу джицу клуб Бургас поискаха допълнителна финансова помощ от общината.

В писма до Постоянната комисия по спорта, клубовете молят да им бъдат предоставени средства за участия на техни спортисти в състезания за провеждане на национални първенства.

На заседанието на комисията бяха гласувани 3 000 лева за 15-годишната Нургюл Салимова, която през месец април се класира пета на европейското първенство за жени в Анталия. През октомври за състезателката на ШК „Бургас 64” й предстои участие в световното индивидуално първенство за юноши и девойки до 20 г. в Ню Делхи, Индия. Шах сензацията от малкото търговищко село Крепча, е на върха в световната ранглиста по шахмат до 16 години и за планетарния шампионат ще получи допълнително финансиране, решиха членовете на комисията.

1000 лв. да бъдат отпуснати на кикбоксьора Живко Гюров. Многократният медалист от световни, европейски, балкански първенства, който е възпитаник на СКБИ „Интер”, ще участва на Световна купа през май и на Европейско първенство през август в Унгария.

Същата сума ще получи и СКХГ „Олимпия 74” за Х-ото юбилейно издание на международния турнир по художествена гимнастика „Морски грации” в Бургас.
Молбата на Централен полицейски карате и джу джицу клуб Бургас е за подпомагане с 1 500 лв. за провеждането на национално състезание, на което клубът ще бъде домакин.

Финансово ще бъде подпомогнат и Стоян Копривленски за участието му в най-голямата кикбокс верига в света „GLORY“. През юни кикбоксьорът на „Самурай” ще излезе срещу мароканската звезда Мохамед Ярая. Двубоят е в Париж.
Парите за спортистите ще бъдат отпуснати от резерва на отдел „Спорт”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви