д-р Стоянов

Известният психиатър д-р Андрей Стоянов е бил заплашен от маскиран мъж, който стрелял в кабинета му, съобщиха запознати. Инцидентът е станал малко след 18.00ч. Мъж с каска на главата нахлул в кабинета на доктора в ж.к. „Меден рудник“ и стрелял три пъти с газов пистолет. Лекарят не е ранен. Нападателят вероятно е искал само да го изплаши. След стрелбата мъжът си тръгнал без да каже нищо. Дошлите на мястото на инцидента полицаи са иззели гилзите от пистолета, както и записи от близки видеокамери.

Д-р Андрей Стоянов е началник на отделение по „Гранични разстройства”.

Там се лекуват хора с различни пристрастявания – към алкохол, наркотици или с тежки депресии. Д-р Стоянов е и вещо лице в съда по дела, в които са замесени хора от този контингент. Предполага се, че нападателят може да е негов пациент или човек срещу когото е свидетелствал докторът в съда.

Д-р Стоянов кандидатства за мястото на управител на Центъра за психично здраве след пенсионирането на д-р Лорис Сайян през 2012г. Комисията, нацначена от общината обаче предпочете д-р Надя Желязкова. Стоянов оспорва решението, но то остана в сила.

Бургаски психиатър д-р Андрей Стоянов тана известен и през 2015г, когато за първи път в страната спечели дело, заведено срещу Комисията по досиетата.

Той е първият българин, успял да обори решение на Комисията на първа инстанция. На 08.01.2014 година в сайта на комисията се появи решение № 2-282, с което д-р Стоянов бе обявен за агент на ДС с прякор Марс, а сътрудническвото му към службите било „съдържател на явочна квартира“. Още тогава пред журналисти той обяви, че никога не е имал контакти с Държавна сигурност и няма идея за каква квартира става въпрос. И че ще заведе дело.

Година по-късно Административният съд – София град излезе с решение, че ОТМЕНЯ Решението на комисията по досиетата и публикуваните твърдения, че д-р Андрей Стоянов има каквато и да било принадлежност към органите на ДС. Решението не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви