Строежът на кооперация до ОУ „Любен Каравелов“ е спрян, а инвеститорът ще понесе санкция за разрушената ограда. Това разкри зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева по повод строителството на жилищна сграда на метри от училищния корпус, който бе открит през декември 2017 г.

Тя допълни още, че през 2000 година има възстановен реституиран имот, намиращ се в близост до бившата баня, която бе превърната в учебен корпус към училището. През 2002 г. е влязъл в сила устройствен план, който предвижда постройка в близост до банята

За мен  това е абсолютно недопустимо. Кметът разпореди спиране на строителството, незабавно възстановява на оградата, която е била разрушена, както и преработване на проекта, за да може да има отстояние от училището. Докато няма проект, който да ни удовлетворява, то няма да допуснем строеж. Инвеститорът също така ще понесе и санкция„, каза още Ананиева.

Тя поясни, че по ПУП наистина се предвижда да има сграда до корпуса, но било абсурдно да е в такава близост

Проектът не е одобрен през главния архитект на Общината, а през районният – Венета Иванова. Ще има наказание за нея„, каза още Ананиева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 + eight =