Задното предаване на BMW – стара любов ръжда не хваща

0
57
Новото М 5 е със задно предаване

BMW вероятно загуби част от феновете си, когато преди няколко години пусна на пазара автомобили с предно предаване. Баварците обаче все още имат предимство пред останалите производители, когато става дума за този тип задвижване. Факт е, че новото M5 вече се предлага с фирмената система xDrive, но при нея има режим за задвижване на задната ос, предназначен за търсачите на силни усещания.

В интервю за списанието Go Auti един от шефовете на BMW M – Маркус Флаш, разкри какво планира марката в това направление. Той потвърди, че новото M3 ще се предлага във версия със задно предаване и механична скоростна кутия. Както се очакваше, ще има и модификация със система xDrive, както и вариант M3 Competition.

Флаш допълни, че в BMW планират завръщане в гамата на модела CLS, който е „най-чистият модел в M-семейството на компанията“. Топ-мениджърът не пожела да даде подробности за автомобила, но уточни, че появата му е планирана за средата на 2021 г.

Само преди дни Тобиас Мьоерс, шеф на Mercedes-AMG (основния конкурент на BMW M), обяви, че компанията му започва постепенно отказване от модели със задно предаване. Този преход ще продължи до 2021 г., когато всички автомобили на марката ще бъдат със задвижване на четирите колела.

Снимка: Motor1

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here