Бургаски тенисист отново стана част от отборите на ITF и Тенис Европа

0
62

Състезателят на ТК „Авеню” Динко Динев отново беше избран за отборите на ITF и Тенис Европа. Заедно с Катерина Димитрова /ТК „Пловдив 1981/ българските таланти стават част от тимовете до 16 г. за тренировки и турнири през месец юни. Специалната покана идва от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за „лъвчетата” се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис, съобщават от родната централа.

Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Динко Динев и Катерина Димитрова ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.

Динко Динев ще бъде за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети. В началото на тази година Антъни Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в САЩ и Мексико.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here