Тази година на автомобилния салон в Женева дебютира най-скъпият нов автомобил на 2019 година. Bugatti La Voiture Noire е ексклузивен и суперскъп модел, произведен в една-единствена бройка, а цената му е 11 милиона евро без данъците.

В превод от френски „La Voiture Noire“ означава „Черният автомобил“.

La Voiture Noire е своеобразно отбелязване на 110-тата годишнина на Bugatti, и съвременна интерпретация на култовия модел Type 57 SC Atlantic от 30-те години на миналия век, създаден от Жан Бугати – сина на основателя на марката.

За задвижването на Bugatti La Voiture Noire се грижи 8-литров 16-цилиндров двигател с четири турбокомпресора, максимална мощност 1500 конски сили и максимален въртящ момент 1600 Нм. Всички елементи на суперавтомобила са ръчно изработени, а купето е изцяло от карбон. Забележителен елемент от външния дизайн са шестте ауспуха.

От Bugatti смятат, че „Истинската форма на лукс е индивидуалността, а La Voiture Noire е върхът на автомобилното производство. Това е скулптурна красота с уникална технология, съчетаваща комфорта на луксозна лимузина с мощта на спортна хиперкола“.

Според източници от Bugatti уникалният автомобил е произведен за голям фен на марката. Смяташе се, че става въпрос за Фердинанд Пийх – внук на Фердинанд Порше и бивш ръководител на Volkswagen Group,

който бе идеологът за съживяването на марката и създаването на най-скъпия, мощен и бърз автомобил.

Но според нови сведения автомобилът ще бъде собственост на португалската футболна мегазвезда Кристиано Роналдо.

34-годишният португалец премина през лятото на м.г. в Ювентус от Реал Мадрид срещу 117 милиона евро. Заплатата му от клуба е 30 милиона евро.

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви