Днес от 17.30 часа пред сградата на Община Бургас, родителите ще излязат на мирен протест против проектната „Стратегия за детето 2019-2023 година“.

Събитието в Бургас е част от национални протести, които ще се състоят в събота в още 20 града на страната, сред които София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора. Те са инициирани в Националната ФБ група „НЕ на Стратегията на детето 2019-2030”.

Бургаските родители застават твърдо и обединени в обща кауза за защита на децата и семейството, независимо от техните различни социални, културни, политически и религиозни пристрастия и принадлежност. Общите им искания за отхвърляне на Националната стратегията за детето 2019-2030, са свързани с това, до което ще доведе приемането й:

– Приравняване на родителската с приемната грижа и социалната институция;

– Внедряване на ранно сексуално образoвание и джендър-идеология в училищата;

– Ограничаване на правата на родителя да възпитава и обучава децата си;

– Ограничаване на суверенитета на държавата при определяне държавната си политика по закрила на децата;

– Създаване на нов вид детско правосъдие без участието на родителите;

– Прокарва чужда външна политика у нас, чрез финансиране.

Протестиращите настояват и за отмяна на последните изменения в Закона за закрила на детето (от 22.03.19 г., бр.24 от ДВ), които създават задължение за проверка и по анонимни сигнали и въвеждат методи на работа, даващи прекалено голяма власт в ръцете на държавните служители за отделяне на деца от семействата им.

„Добре дошли са родители, граждани и всички останали, които са против приемането на вредната стратегия и против промените в закона, свързани с нея“, твърдят от ОЗБГ. Оттам подчертават, че протестът е необвързан с политически партии и няма да допуснат намесата на политически лица.

„Длъжни сме да защитим децата си, докато можем, защото след приемането на стратегията правата ни като родители ще бъдат сведени до минимум. Заедно можем да защитим бъдещето – нашите деца.

Спасението е в обединението!“

Повече за протеста ТУК

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви