Още можем да си купим Bugatti Chiron

Компанията Bugatti все още не е продала целия тираж на хиперколата Chiron. Той ще наброява 500 бройки, съобщава изданието Car and Driver. До момента 180 клиенти са получили своите коли, като 46 от тях са доставени в Северна Америка.

Автомобилите на Bugatti се сглобяват от само 20 души, като на година компанията произвежда около 70 бройки от модела. Това означава, че ако сега си поръчате Chiron, той ще ви бъде доставен не по-рано от 2022 г.

Хиперколата дебютира през 2016 г., като е оборудвана с 8,0-литров W16 двигател с 4 турбини, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 420 км/ч.

Клиентите могат да поръчат и версия Sport, която се отличава по детайлите си от карбон, а също така и по пренастроените си адаптивно окачване, кормилно управление и контрол на вектор на тягата.

Цените на Chiron в Европа стартират от 2,5 млн. евро. Което следва да предположи, че навалицата пред касата ще е сравнително рехава…

Снимка: Bugatti

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви