Бившият футболист на Нефтохимик и Черноморец, както и на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира с болка състоянието на бургаския футбол в последните години.

„Искаш ли да ти кажа мнението ми в едно изречение?! Бургаският футбол е като Титаник. Навремето Христо Порточанов направи нещо велико, грандиозно – имаше добър замисъл, играхме евротурнири, станахме вицешампиони, имахме един от най-силните отбори в България. След това обаче се намесиха някои хора и потопиха Титаник на дъното на океана“, каза Стойко Сакалиев пред сайта Букмейкър Рейтинги.

„Единственият човек, който можеше да спаси футбола, е кметът Димитър Николов. Аз и друг път съм го казвал, това да правиш зали с европейски субсидии, не означава, че си спортен човек. За мен, а и не само, футболът е на първо място по популярност.

Доколкото чувам има доста сериозни борби около бургаските отбори, но така или иначе превърнаха Нефтохимик и Лазур в гробница, допълни с огорчение бившият национал на България.

„Спомняте си какъв отбор беше Нефтохимик – с Антон Спасов, Митко Трендафилов, Илия Груев, Благо Митрев, да не забравяме Тодор Янчев, Радостин Кишишев, на вратата бяха Веско Шулев, Йордан Господинов, с нас бяха още Тодор Киселичков, ще пропусна някого със сигурност, все страхотни футболисти. Но ето – Порточанов ги намери в района и създаде един прекрасен отбор„, върна спомените си Сакалиев.

„Като говорим за „Лазур“, нали си спомняте, че националният отбор играеше на него, младежите – също. Ние имахме мачове в евротурнирите срещу Омония и Локомотив Москва.

Но там сега са алчни хора, които искат да крадат от футбола и нищо не разбират. Искат да си правят техните игри. И до ден днешен съм в добри отношения с Порточанов и като си говорим и той казва – защо и с кого да се занимавам? Той човекът разбира за какво става въпрос. За финал само ще ви кажа нещо, което сега се сещам, като говорим за разрухата около стадиона. Мен Христо Порточанов лично ме е глобявал, че съм се облегнал на стената в коридора на стадиона! Там се чистеше всеки ден и всеки ден стадионът беше все едно току що е отворил врати. Беше като аптека“, завърши екс футболистът.

автор: Стефан Ралчев, bookmaker-ratings.bg

Вижте цялото интервю ТУК

1 КОМЕНТАР

  1. Няма такъв лицемер! Да си говори глупостите на Армията – там чорбата да го слушат! Стойка, к***о – никога един от нас!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви