балет

По традиция класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт.

И тази година почитателите на танца ще се потопят в неговата магия и ще се докоснат до изкуството, събрало в себе си много красота, грация, нежност и въображение.

В мултимедийния спектакъл ще вземат участие бъдещите балетни артисти от 1 до 12 клас, които се обучават по специалност „Класически танц“.

Техните педагози Недко Георгиев, Добрина Бахова, Диляна Бахматова и Владимир Грудев за пореден път са обединили усилията си, за да вдъхновят публиката с езика на музиката и танца.

Специален гост на балетната вечерта ще бъде Даниел Тичков – премиер солист на Държавна Опера –Бургас.

Зрителите ще имат възможност да се насладят както на първите стъпки на малките балерини, така и на хореографии по музика на класически и съвременни автори в изпълнение на ученици от гимназиалните класове.

балет

Децата ще представят образци от световното балетно наследство – па де дьо, вариации, дуети, ансамбли по музика на Адолф Адам, Лудвиг Минкус, Джакомо Майербер и др.

Част от костюмите за Гала представлението са изработени от учениците от специалност „Сценичен костюм“ с преподавател Аглика Атанасова.

За своята любов към балета и за своите мечти от сцената, в един необикновен мултимедиен спектакъл ще разкажат възпитаниците на Училището по изкуства и техните преподаватели в неделя, 12 май от 18 часа в салона на Опера Бургас. Билети на касата на Операта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви