улични партизани

Неизвестни бургазлии, кръстили се „народни партизани“ са взели в свои ръце регулира на паркирането в центъра на града. Красноречива табела показва какво ще се случи на шофьори, които спират на непозволени места, пред гаражи или заемат целия тротоар. „партизаните“ обещават счупени огледала и нарязани гуми.

По малките улички в района от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Гладстон“ хаосът е пълен,

казват живеещите там. Невъзможно е пешеходците да се движат по тротоарите, тъй като навсякъде има паркирали коли. Тези, които имат паркоместа пред кооперациите също не могат да ги ползват, защото „синята зона“ не им осигурява такова право. Улиците са тесни и въпреки въведеното на повечето от тях еднопосочно движение, заради спрелите от двете страни на платното автомобили, шофирането е предизвикателство. Да не говорим за липсата на видимост, съчетана с наличието на няколко училища и детски градини в района.

Това са причините, въпреки близостта на областната дирекция на МВР, жителите на „Възраждане“ да вземат правосъдието в свои ръце. Това, разбира се, не е законно и не е правилно, но е продиктувано от безсилието на хората да се справят с проблема.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви