„За Бургас е удоволствие да посрещне един изключителен атлет, ултрамаратонеца Красимир Георгиев. Предизвикателството Corridor 8, което сте инициирали, е вдъхновяващо и позитивно. То популяризира идеята за Паневропейския транспортен коридор №8, който със сигурност ще допринесе за развитие на икономическите и приятелски взаимоотношения между балканските държави“, заяви кметът Николов, след като посрещна Красимир Георгиев Георгиев пред Общината. Той му пожела успешно завършване на предизвикателството с кауза.

„Поздравявам Ви за силния спортен дух, за издръжливостта и волята да застанете зад такава перспективна идея, която има огромно значение за региона“, допълни Николов. Градоначалникът връчи на амбициозния спортист папка с първия подпис „ЗА“ коридор №8 .

Общото разстояние на пробега е около 1200 км Краси Георгиев бяга по 100 км всеки ден. Съпровожда го кемпер с физиотерапевт, екип от фотографи и оператори и готвач.

По време на бягането си българският маратонец ще мине през 18 града. Той ще бяга по магистралите, като сподели, че има официално разрешение от съответните органи на реда. Ще има среща във всеки град с кмета и ще събира подписи за каузата. Иска на финала в Албания да събере на едно място тримата премиери на България, Северна Македония и Албания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + fifteen =